WILLIAM ELOVSON SKRIVER NYTT KONTRAKT

#5 William Elovson

William Elovson och IFK Skövde HK har skrivit nytt kontrakt.

– Det kändes självklart. Jag trivs fantastiskt bra med ledarna, lagkompisarna och publiken. Det här är en miljö jag vill fortsätta att utvecklas i, säger niometersspelaren.

IFK Skövdes klubbchef Johan Gustavsson gläds inte minst åt att en spelare fostrad i de egna ledan (Handbollsfabriken) förnyar kontraktet.

– William är ett föredöme för alla andra unga i klubben. Vi kommer också att få stor glädje av ”Wille” i vår framtida satsning, säger klubbchefen.

Stormatcher

William drogs under hösten med en långtidsskada. Han var borta i närmare tre månader från allt spel.

– Det var ingen rolig period. Det handlade om fysträning mest för mig själv, men jag kanske ändå kan ha nytta av det tuffa jobbet i framtiden, säger 21-åringen (blir 22 i augusti).

När William nu kommit tillbaka har han också visat strålande form. I vinsten mot Kristianstad fick han pris som bäste spelare och i fredagens toppmöte mot Sävehof gjorde han tio mål.

– Ja, det släppte loss riktigt bra, men det var förstås lite surt att vi inte fick någon poäng med oss.

Efter lite matchvila ser William fram mot resten av säsongen.

– Vi ska försöka hålla oss bland de två-tre översta i tabellen för att få bästa förutsättningar inför slutspelet. Det känns som att det kan bli riktigt kul.

Ett steg i taget…

Williams storasyster Fanny – en av damligans främsta spelare – kommer att lämna Önnered för proffsliv i Danmark kommande säsong.

– Finns det liknande framtida tankar hos dig?

– Att någon gång få möjlighet att testa utlandsspel är väl något de flesta drömmer om. Men nu är det IFK som gäller och det känns väldigt, väldigt roligt.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!